ZA JOŠ SIGURNIJI POSJET SALONU
Kia centar Zagreb poduzima sve potrebne mjere kako bi posjet salonu i kupnja vozila ostali ugodni, ali i sigurni. Čitav prostor salona redovito dezinficiramo, dok naši prodajni savjetnici dezinficiraju izložbeno vozilo svaki put kada kupac napusti vozilo. Saznajte više

Novosti

20.05.2021

KIA EV6 – cjelovito i intuitivno iskustvo koje inspirira svako putovanje

Visokotehnološki sustavi za superiorno korisničko iskustvo

Kijin novi model EV6, koji ima domet više od 500 kilometara s jednim punjenjem, donosi brojne napredne tehnologije koje u kabini vozaču pružaju cjelovito korisničko iskustvo. Intuitivna i jednostavno dostupna povezivost te informacijski sustavi koji se mogu pohvaliti proširenom stvarnošću (AR, engl. augmented reality), nude iznimno korisničko iskustvo s minimalnim odvlačenjem pažnje tijekom vožnje.

EV6 temelji se na modularnoj E-GMP platformi koja zahvaljujući ravnom dnu kabine omogućava najveću prostranost u kabini u svom razredu. Kabina svim putnicima pruža prostran i opušten ambijent.

Panoramski zakrivljeni zaslon s dva odvojena široka 12,3-inčna zaslona nudi intuitivnu i prema vozaču usmjerenu interakciju
Dva zakrivljena, 12,3-inčna široka zaslona visoke rezolucije obgrljuju vozača i nude jednostavan pristup ključnim informacijama o vozilu.

Multimodalni sustav s na dodir osjetljivim i fizičkim prekidačima
Izravno ispred vozača je prilagodljiv ‘zaslon s mjeračima’ koji prikazuje informacije, kao što su npr. brzina, preostali domet na struju i stanje napunjenosti baterije. Pored je središnji zaslon koji združuje navigaciju, putne informacije i meni. Ta dva zaslona stvaraju 3D osjećaj koji djeluje u svim uvjetima vožnje. Staklena površina je “kemijski ojačano staklo” koje omogućava bolju vidljivost i veću izdržljivost. Pomagala namijenjena udobnosti, kao što su npr. pametni ključ s na dodir osjetljivim tipkama, podesivi profili vozača, masažna sjedala i ergonomski dizajn kreiraju iskustvo koje vozača stavlja na prvo mjesto.

Head-up zaslon s proširenom stvarnošću (AR) za navigacijsko iskustvo sljedeće generacije i minimalno odvlačenje pažnje tijekom vožnje
Sve od automatskog izvlačenja ručica vrata, koje su inače skrivene u karoseriji, do intuitivnog i na dodir osjetljivog sučelja i head-up zaslona s proširenom stvarnošću (AR)  doprinosi tome da je svako putovanje s EV6 ispunjeno odličnom interakcijom čovjeka i stroja te dobrog osjećaja u vozilu.

“Želimo da naši proizvodi nude instinktivno i prirodno iskustvo koje unaprjeđuje svakidašnji život naših klijenata. Naš cilj je kreirati fizičko iskustvo našeg brenda i pružati originalna, inovativna i uzbudljiva električna vozila. Ideje naših dizajnera i namjena brenda postaju povezaniji nego ikad prije – pritom su naše stranke u središtu toga što radimo i utječu na svaku našu odluku,” rekao je Jason Jeong, predsjednik Kia Europe.

Napredne tehnologije u vozilu preko naprednog head-up zaslona s tehnologijom proširene stvarnosti odlično povezuju vozača i EV6 – to je još jedna od značajki koje su dosad bile prisutne samo u premium vozilima. Tekuća komunikacija između GPS-a, kamere u kabini i HUD sustava na head-up zaslonu ispred vozaču prikazuje navigacijske upute (»zavoj za zavojem«) kako bi vozač tijekom vožnje bio isključivo usmjeren na cestu. Zaslon s proširenom stvarnošću i dva široka zaslona pružaju sve informacije koje trebaju vozaču za ugodnu i inspirativnu vožnju bez odmicanja pogleda s ceste.

 

Materijali, koji upijaju zvuk i ugrađeni su u pod, na blatobrane, vrata i prtljažna vrata kao i posebne pneumatike, smanjuju buku s ceste i buku vjetra čime kreiraju miran i tih prostor za sve putnike. Akustični prozori i vjetrobransko staklo unaprjeđuju vozačko iskustvo te u EV6 stvaraju zvučnu kulisu, karakterističnu za premium vozila.

Kia će do 2026. lansirati 11 novih električnih vozila među kojima prvi stiže model EV6. Kod nas je EV6 već raspoloživ za narudžbe, dok su prve isporuke predviđene ujesen.
Upoznajte KIA EV6.

 

Obavještenje

Tehnologija Cookie-a omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više