ZA JOŠ SIGURNIJI POSJET SALONU
Kia centar Zagreb poduzima sve potrebne mjere kako bi posjet salonu i kupnja vozila ostali ugodni, ali i sigurni. Čitav prostor salona redovito dezinficiramo, dok naši prodajni savjetnici dezinficiraju izložbeno vozilo svaki put kada kupac napusti vozilo. Saznajte više

Novosti

11.06.2021

Kia s odličnom globalnom prodajom u svibnju

U svibnju prodali 245.994 Kia vozila, što je 49 % više nego u svibnju 2020. godine

Iz korporacije Kia javljaju kako su prošli mjesec ukupno prodali 245.994 vozila, što je povećanje od 49 posto u usporedbi sa svibnjem prošle godine.  

Kod nas dobro poznati sportski terenac Sportage je s 32.322 prodana primjerka predvodio rast globalne prodaje, a uz njega su se iskazali kompaktna limuzina K3 (27.784 prodana primjerka) i sportski terenac Seltos (20.974 vozila) koji se ne prodaju u Europi.

Prodaja u Koreji dostigla 47.901 vozilo, što je 6 % manje nego u svibnju 2020.
Kia je u Koreji prodala 47.901 vozilo, što je 6 posto manje nego u svibnju prošle godine. Na domaćem tržištu najprodavaniji su bili jednovolumen Carnival i sportski terenac Sorento. 

Prodaja van Koreje iznosila 198.093 vozila (74 % više nego u svibnju 2020.)
Prodaja van Koreje je u odnosu na svibanj 2020. godine skočila za 74 posto na ukupno 198.093 vozila Kia. Prodajno su prednjačili sportski terenac Sportage i Seltos, dok su uspjehu Kije u velikoj mjeri doprinijeli i kompaktna limuzina K3 i  Rio (hatchback, limuzina).

Kia s novim modelima (električni EV6, Sportage) kreira prodajni moment
Ovaj veliki skok u određenoj mjeri posljedica je oporavka globalne potražnje koja je usporila na početku epidemije COVID-19. Zasluge za dobre prodajne rezultate ima i nastavak rasta prodaje na ključnim tržištima, kao što su npr. SAD.

Kia će i dalje biti fokusirana na implementaciju srednjoročne i dugoročne poslovne strategije ‘Plan S’ te će se više posvetiti povećanju prodaje i profitabilnosti, što će joj omogućiti novi modeli, uključujući novi električni model EV6 i novi Sportage.

Upoznajte Kiju.

 

Obavještenje

Tehnologija Cookie-a omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više