ZA JOŠ SIGURNIJI POSJET SALONU
Kia centar Zagreb poduzima sve potrebne mjere kako bi posjet salonu i kupnja vozila ostali ugodni, ali i sigurni. Čitav prostor salona redovito dezinficiramo, dok naši prodajni savjetnici dezinficiraju izložbeno vozilo svaki put kada kupac napusti vozilo. Saznajte više

Novosti

18.10.2021

Kia u rujnu najprodavanija marka u Hrvatskoj

Kia prva u rujnu, a ukupno 4. u prvih 9 mjeseci ove godine   
Svako sedmo vozilo prodano privatnim kupcima u Hrvatskoj u rujnu bilo je Kia
Kia Ceed najprodavaniji u svom razredu u 2021. godini 
Sportage najprodavaniji među privatnim kupcima u 2021.  godini
Stonic najprodavaniji među privatnim kupcima
Kia ima u Hrvatskoj trenutno na zalihi više od 3.000 novih vozila

Prema službenim podacima tvrtke Promocija plus, koja se bavi analizom tržišta automobila u Hrvatskoj, Kia je u rujnu s 249 prodanih primjeraka i s tržišnim udjelom od 9% bila najprodavaniji brend u Hrvatskoj. Drugi je bio Hyundai (228), dok je 3. mjesto zauzeo Volkswagen (217 vozila). Gledajući svih devet mjeseci ove godine u ukupnom poretku, koji uključuje prodaju poslovnim i privatnim kupcima, Kia je s ukupno 2.440 prodanih vozila zauzela 4. mjesto - prvo mjesto drži Volkswagen (5.217), druga je Škoda (3.956), a 3. je Opel (3.166 vozila).

Svako sedmo vozilo prodano privatnim kupcima u Hrvatskoj u rujnu bilo je Kia
S obzirom na to da je Kia u rujnu imala 14-postotni tržišni udio među privatnim kupcima to znači da je svako sedmo vozilo prodano privatnim kupcima u Hrvatskoj bila Kia. U prvih devet mjeseci tržišni udio među privatnim kupcima iznosi čak 12 posto. U usporedbi s jednakim razdobljem protekle godine Kia je svoj rezultat popravila za 41%.

Kia Ceed najprodavaniji u svom razredu u 2021. godini 
Kia Ceed koji u svojoj ponudi kupcima nudi čak 4 izvedbe (hatchback Ceed, karavanski Ceed Sportswagon, shooting brake ProCeed, crossover XCeed) vladar je C razreda. 
Ceed je bio najprodavaniji uključujući sva prvi put registrirana vozila na pravne i fizičke osobe u rujnu (79 vozila), a u prvih 9 mjeseci sa 779 vozila, drugi je VW Golf (765), dok je trećeplasirani Renault Megane (414).

U rujnu je Ceed bio najprodavaniji i među privatnim kupcima (62 vozila), a to vrijedi i za 2021. godinu – s 546 prodanih primjeraka je na vrhu C razreda ꟷ drugi je VW Golf (208), a treća je Toyota Corolla (204).

Sportage najprodavaniji među privatnim kupcima u 2021.  godini
Drugi najzaslužniji model za odličan rujanski rezultat je Kia Sportage, koji je u razredu srednje velikih sportskih terenaca (SUV-C) najpopularniji među privatnim kupcima. U prvih 9 mjeseci 2021. godine, Sportagea je prvi put registriralo 270 vlasnika (2. mjesto s 210 prodanih primjeraka dijele VW Tiguan i Hyundai Tucson).
Gledajući sva prvi put registrirana vozila na pravne i fizičke osobe u rujnu Sportage je bio 2. (61 vozilo), a ukupno 3. u ovoj godini (423 vozila), iza Tucsona (837) i Tiguana (570).

Stonic najprodavaniji među privatnim kupcima
Kia Stonic je s 520 prodanih primjeraka najprodavaniji crossover među privatnim kupcima u svom razredu (SUV B) u ovoj godini (2. Dacia Duster: 518, 3. Suzuki Vitara: 512).

Kia ima u Hrvatskoj trenutno na zalihi više od 3.000 novih vozila
U vrijeme kada se marke, ne samo kod nas, nego svuda u svijetu, susreću s problemima s isporukama vozila zbog nestašice poluvodiča, Kia se može u Hrvatskoj pohvaliti s velikom zalihom koju čini više od 3.000 novih vozila.
Prijavite se na test vožnju!

Obavještenje

Tehnologija Cookie-a omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije.

Slažem se Pročitajte više